Menu


Eieren werpen

Het eieren werpen was totaal nieuw op onze septemberfeesten. Vandaar misschien dat veel mensen het pas aandurfden na een beetje aanporren. Maar wie deelnam wist al zeker dat hij er volgend jaar terug bij zou zijn.

Enkele leuke weetjes: de zusjes Fleur en Merel De Backer uit de Darm wonnen met een worp over een afstand van liefst 20 meter. Een hele prestatie. Het is niet zo moeilijk een ei 20 meter ver te werpen, maar het moest ook nog eens ongeschonden worden opgevangen, anders was de worp natuurlijk ongeldig.

Door deze enorme afstand leek het er op dat ze, vingers in de neus, afstevenden op een overwinning voor groen. Toch niet. Want in de eindstand werden de scores van de drie best presterende teams per kleur bij elkaar geteld en zo kwam GEEL (met een 2de, 4de en 10de plaats) als winnaar uit de bus voor ROOD (met een 3de, 5de en 6de plaats). GROEN werd uiteindelijk derde (met een 1ste, 7de en 9de plaats) en BLAUW moest genoegen nemen met de vierde stek (door een 8ste, 15de en 17de plaats). Natuurlijk waren er ook nog punten te verdienen met het aantal deelnemende ploegen per kleur en dat leverde voor GROEN 9 punten op, voor GEEL en ROOD 5 punten en voor BLAUW 3 punten.

Dit werd de tussenstand na het eieren werpen. (de winnende kleur van het eieren werpen kreeg 15 punten, de tweede 10, de derde 6 en de vierde 3. Alle ploegen verdienen één punt extra voor hun kleur gewoon door deel te nemen).

1. ROOD (44 punten t/m zaterdag + 15 + 5) 64 punten

2. GROEN (35 punten t/m zaterdag + 6 + 9) 50 punten

3. GEEL (34 punten t/m zaterdag + 10 + 5) 49 punten

4. BLAUW (30 punten t/m zaterdag + 3 + 3) 36 punten

Rood leek af te stevenen op een overwinning, maar blauw had het hele weekend te kennen gegeven alles op de vijsprijskamp te zetten. Als u wil weten hoe dat afliep klikt u hier.

Home > Het Spel > EIERENWERPEN > Zaterdagavond > Eieren werpen > visprijskamp


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: