Menu


EIERENWERPEN

Zondag 22 september

In deze wedstrijd mag je eens doen wat je thuis niet zo snel zult proberen!

Inschrijven doe je met twee personen en je speelt allebei voor dezelfde wijkkleur. Je ploeg bestaat uit een werper en een vanger. Eventueel mogen de vanger en gooier tijdens de wedstrijd van plaats wisselen.

De eerste worp gebeurt vanop 7 meter. De spelers krijgen drie pogingen om een ei te werpen en het ongeschonden op te vangen. Als het ei breekt is de worp ongeldig, na drie ongeldige worpen is de ploeg uitgespeeld.

De afstanden worden na de 7 meter verder opgevoerd tot achtereenvolgens 10 meter, 12 meter, 14 meter, 15 meter en vervolgens telkens 1 meter verder.

Inschrijven kan vooraf via de contactpagina. Geef de naam van de twee spelers op en de kleur waarvoor wordt deelgenomen. 

De ranking van de 3 beste ploegen van elke kleur wordt in het eindklassement opgeteld. De wijk met de laagste score wint.
De punten voor het kleurenklassement zijn 15 punten voor de winnaars, 10 punten voor de tweede plaats, 6 punten voor de derde plaats en 3 punten voor de vierde.

Zijn er voor uw kleur minder dan drie ploegen ingeschreven? Geen probleem. In dat geval wordt voor de ontbrekende ploegen een ranking meegeteld van het aantal deelnemende ploegen + 1. (Voorbeeld: Rood heeft maar 2 deelnemende ploegen, die respectievelijk 4e en 11e geƫindigd zijn. Het totale aantal deelnemende ploegen aan het eierwerp-tornooi bedroeg 32. De eindscore van rood bedraagt dan 4 + 11 + 32 + 1 = 48).

Elke ploeg die deelneemt verdient alvast 1 bonuspunt extra voor zijn of haar kleur.

TIP: hoe meer deelnemers, hoe meer punten, dus zorg dat je voldoende deelnemers aan de start brengt!


TERUG NAAR DE PAGINA "HET SPEL"
 

Home > Het Spel > EIERENWERPEN


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: