Menu


La Roche 2011

La Roche (11 – 13 november 2011)

Op 11 november was het eindelijk zover! We waren helemaal gepakt en gezakt, klaar om naar La Roche te vertrekken. Na een rustige rit met de bus kwamen we ruim op tijd aan in Hotton, onze eerste stop van de dag. Na de lunch zijn we daar afgedaald in de prachtige grotten van Hotton onder begeleiding van een deskundige gids. Deze lieve man wist echt enorm veel over deze kalkgrot te vertellen en we hebben veel bijgeleerd. Jaja, de Heidebloemers kennen nu zonder probleem het verschil tussen stalactieten en stalagmieten… Vooral Linda schrok zich een bult wanneer ze ontdekte dat deze grot ontdekt werd in hetzelfde jaar dat zij geboren is. We zouden dus kunnen zeggen dat Linda even oud is als de grotten van Hotton! (uit respect voor Linda zullen we hier de datum dat de grotten ontdekt werden niet vermelden) Dit bezoek met gids was eigenlijk al een hele belevenis op zich. Onze gids was namelijk zo zwart als de nacht … en dus niet altijd even zichtbaar in de donkere grot! Gelukkig hebben we hem toch altijd teruggevonden! Tijdens onze wandeling in de grot zijn we via een heleboel trappen tot wel 75 meter diepte afgedaald. Net op het moment dat de meesten onder ons puffend begonnen te denken aan al die trappen die we terug omhoog zouden moeten klimmen, kwam onze gids met een aangename verrassing. We mochten met de lift terug naar boven! Nadat de kinderen zich nog even in de speeltuin hadden uitgeleefd ging de tocht verder richting La Roche.
Na een korte busrit bereikten we onze eindbestemming: hotel Floréal (zie foto). Nadat iedereen zich geïnstalleerd had was er een beetje vrije tijd vooraleer we mochten aanschuiven aan het diner. Iedereen heeft die op zijn eigen manier doorgebracht: met de kindjes naar de speeltuin, een wandelingetje om de omgeving beter te leren kennen, een glaasje wijn om de bar van het hotel wat beter te leren kennen, … Na een geslaagde maaltijd had de werkgroep nog een leuke quiz gepland. De ploegen waren reeds op voorhand verdeeld en nadat iedereen plaats had genomen in de juiste ploeg konden we van start gaan. Het werd echt een unieke en erg leuke quiz vol beeldvragen, doevragen en natuurlijk muziekvragen op de noten van de Heidebloemmars. Gino en Armand hebben dat goed gedaan!
De volgende ochtend was er weer een vrij moment (om diegenen die het nodig hadden te laten bekomen van de vorige avond misschien?) Verschillende leden van de Heidebloem hebben van deze kans gebruikt gemaakt om een mooie wandeling in de omgeving te maken of naar het centrum van La Roche te wandelen. De lunch was zoals we ondertussen al gewoon waren weer super verzorgd en lekker. Vooral de jongere deelnemers waren gelukkig, want het was saté met frietjes! Na de lunch hebben we met de hele groep een leuke wandeling gemaakt. Zelfs de kleinste beentjes (van Sophie en Sarah Jacobs dus) konden zonder problemen volgen. Ongeveer halverwege hebben we een stop gemaakt bij het dierenpark van La Roche. Voor de dieren hadden de kinderen niet zo erg veel interesse, maar de speeltuin daarentegen…
Vooral Daan De Backer zal deze speeltuin niet vlug vergeten! Hij had Sarah Jacobs (3 jaar) zien schommelen in zo’n babyschommel (je weet wel, zo met een zitje, rugleuning rondom en 2 gaten voor de beentjes) Hij moet gedacht hebben: “die zit goed, dat moet ik ook eens proberen”. Dus hup, Daan met zijn “beentjes” in de schommel. Hij vond het duidelijk super leuk, en na een tijdje schommelen ging hij rechtstaan. Toen hij na meer dan 10 minuten nog steeds op dezelfde plek stond wisten we dat er iets niet in orde was…(stilstaan is namelijk niet echt zijn specialiteit) Dus papa Armand snel naar zijn zoon om hem uit de schommel te redden. De “beentjes” zaten muurvast, maar na heel wat trekwerk is Daan toch nog uit de schommel geraakt! (al glimlachend nog wel)
Na de rustpauze ging het eigenlijk alleen nog maar bergaf tot aan ons hotel, een makkie dus! Maar het was wel heel gezellig! We hadden trouwens op een gegeven moment ook een prachtig uitzicht over La Roche en nadien ook over ons hotel.
En toen was het weeral tijd om te gaan eten. Omdat het onze laatste avond in La Roche zou zijn, stond er een uitgebreid, gastronomisch diner op het menu met wel 7 gangen! Tussen de verschillende gangen door zorgde het jeugdensemble van de Heidebloem voor enkele prachtige muzikale intermezzo’s. Er werd ook tijd gemaakt om de laureaten van dit jaar te vieren: Tineke Van Beeck, Magda Van den Bergh, Linda De Backer en Lutgart Van Oevelen kregen een medaille voor vijftien jaar actief lidmaatschap ; Jef Marijnissen en Gino Van Oers werden op hun beurt gehonoreerd voor 45 dienstjaren. Voorzitter Jo Milbou, die de uitreiking op zich nam, mocht daarna zelf een medaille in ontvangst nemen voor vijftien jaren bestuurslid. Enkel Marcel Kuystermans (60 jaar spelend lid) en Robby Tilborghs (vijftien jaar bestuurslid) konden niet gehuldigd worden omdat ze spijtig genoeg niet mee konden naar La Roche. Maar geen nood, want het diamanten jubileum werd uitgebreid gevierd tijdens de eerstvolgende repetitie, Robby mocht zijn medaille ontvangen op de eerstvolgende bestuursvergadering.
Na het diner waren de leerlingen van meneer Van Hout aan de beurt. Zij hadden een ludieke sketch in elkaar gestoken die ons een idee moest geven van hoe het er aan toe ging tijdens “de lessen van meneer Van Hout”.
Als afsluiter van deze prachtige avond en tof weekend heeft het jeugdensemble nog een laatste nummer gebracht, maar dit keer samen met hun ouders en grootouders. Aangezien Amber en Anais Simon deel uitmaken van dit ensemble, konden we ook meneer Van Hout een keer “live” aan het werk zien op de trombone…en hij heeft dat heel goed gedaan! Het was dan ook niet verwonderlijk dat dit laatste nummer erg enthousiast onthaald werd bij het publiek. Het werd een mooi en emotioneel moment voor onze dirigent en zijn dochter en meteen ook de ideale afsluiter van een supertof weekend.

Ann Quintiens
 

Archief > La Roche 2011


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: