Menu


dirigent New Musica

Sander van der Kloot startte zijn muzikale carrière bij muziekacademie Muzarto te Essen/Kalmthout. Hij volgde les bij Kris Van Meel en later bij Jürgen Van Assche. Sander studeerde af in 2012 met de Grootste Onderscheiding en zette zijn opleiding voort aan het Koninklijk Conservatorium Antwepen. In de klas van docenten Carlo Willems en Koen Wilmaers volgde hij de opleiding Klassiek Percussie. Hij behaalde hier in 2015 zijn Bachelordiploma en in 2017 behaalde hij zijn Masterdiploma met Grote Onderscheiding. Sander behaalde in de zomer van 2018 tevens zijn diploma van de Specifieke Lerarenopleiding met grote onderscheiding. Verder volgt Sander tot op heden de opleiding HaFaBra-directie bij docenten Steven Verhaert, Dirk De Caluwe & Jan Van der Roost.

Als orkestmuzikant is Sander verbonden aan ‘Harmonie De Jonge Scheuten’ uit Wuustwezel, ‘Festival Brassband’ uit Zemst-Laar en zijn moedervereniging ‘Muziekvereniging De Heidebloem’ uit Nieuwmoer. Verder is hij ook lid van het orkest van de Night of the Proms ‘Antwerp Philharmonic Orchestra’ en is hij soms te zien bij het ‘Antwerp Symphony Orchestra’, ‘Opera van Vlaanderen’ & het ‘Antwerps Barokorkest’. Ook als freelance-muzikant is Sander actief bij verschillende amateurverenigingen.

Verder is Sander van der Kloot dirigent bij ‘Harmonie De Kunstvrienden’ uit Merksplas, ‘Resisto’ uit Wuustwezel en ‘New Musica’ uit Nieuwmoer. Hiernaast is hij ook hulpdirigent bij ‘Harmonie De Jonge Scheuten’, ‘Harmonie de Verenigde Statievrienden’, ‘St. Caecilia’ uit Nispen en ‘Muziekvereniging De Heidebloem’.

Sander is ook nog actief als leerkracht in het DKO, heeft enkele keren meegewerkt als docent aan de Musiceerdagen van Amaj en geeft slagwerkworkshops. Tot slot is hij lid van het percussiekwartet ‘Kwartslag’ en is hij de drummer van de driekoppige rockband ‘Between Meadows’.
 

Leden > dirigent New Musica


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: