Menu


Archief

Hieronder vindt U verschillende links met fotoverslagen van activiteiten uit het verleden.

Muzikale uitstap naar Holzgau in 1991

De Heidebloem zou drie keer naar Holzgau in Oostenrijk reizen. De eerste keer gebeurde dat in 1991. Ter gelegenheid van deze reis werd de Heathflower Bigband opgericht. Deze band speelde bijgevolg daar in Tirol het allereerste concert. Onder leiding van gids Lorenz Peeters werd de omgeving verkend.

 Klik hier voor de foto's van 1991 

Klik hier voor de foto's van 1996

Klik hier voor de foto's van 2001

 

Ode aan Jan Marijnissen 

In 2007 was het dertig jaar geleden dat Jan Marijnissen overleed. Jan was destijds de grote bezieler geweest van De Heidebloem en dankte aan die niet aflatende inzet een immense populariteit. Aangezien 3 december de verjaardag was van Jan, leek begin december een ideaal moment om deze persoon na al die tijd nog eenmaal terug voor het voetlicht te brengen. Omdat Jan ook een fortuinlijk accordeonist was, werden de gebroeders Mike en Ivan Smeulders gevraagd om de toetsen voor hun rekening te nemen.

Op 2 december werd het een namiddag met muziek die constant refereerde naar Jan, met het gefloten thema uit “The Longest Day”, een streep Egerländermusik, een vrolijke operettemedley van Paul Lincke, opgewekte trombonesolo’s en een medley die Jan zelf op zijn ziekbed schreef en die nu voor het eerst, na al die jaren, voor publiek werd uitgevoerd. De orkestmuziek werd voortdurend afgewisseld met virtuoze accordeonmuziek van de gebroeders Smeulders. Nooit eerder heb ik zoveel mensen samen zó stil geweten als tijdens de uitvoering van “Air” van Bach. Nooit eerder zoveel mensen in vervoering gezien voor “Il y a” van Brel en nooit eerder zoveel mensen hun mond open zien vallen van bewondering als tijdens “Jigg in a Squeezebox“ van Ivan Smeulders. Als Mike en Ivan “Atlantic Express” speelden dénderde die trein ook werkelijk door de feestzaal. Klasse. Voeg daar nog de apotheose “Olé Guapa” en de musette “Bourrasque” aan toe die beide werden gespeeld door Ivan en Mike, begeleid door de Heidebloem. Vuurwerk tussen accordeons en orkest, in een schitterend decor, puur magie.

Afscheid van Willem Van Hout

Om een klinkend afscheid te krijgen moet je gelukkig niet overleden zijn. Willem Van Hout was liefst dertig jaar lang dirigent bij De Heidebloem en veranderde de muziekvereniging van caféfanfareke in een heus concertorkest. Van helemaal niets of nergens, de vereniging lag letterlijk op apengapen, bracht hij ze tot in de afdeling 'uitmuntendheid'.

Bij zo'n prestatie hoort een passend afscheid. In 201 vierden de muzikanten  hem uitgebreid tijdens een geanimeerd concertweekend in La Roche, het publiek zwaaide hem uit in Feestzaal De Schuur.

voor de de foto's van het weekend La Roche klikt u hier

voor de foto's van het afscheidsconcert in feestzaal De Schuur klikt u hier

 

> Lilo in Harmony / Ode aan Jan Marijnissen / Afscheid van Willem Van Hout / Bernd Van Echelpoel / La Roche 2011 / Zoektocht naar een dirigent / Red de Hei / Afscheid van Bernd Van Echelpoel / Muziekwedstrijd 2015 / Sander van der Kloot / De draad tussen heden en verleden 2 / Holzgau 1996 / Kerstconcert 1996 / Holzgau 2001 / Muziekwedstrijd 2002 / The Bargoed Male Voice Choir


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: