Menu


Historiek

In 1975 worden de Maatjesfeesten voor de eerst keer ingericht. In de bufferzone van natuurreservaat De Maatjes worden op verschillende locaties allerlei activiteiten ingericht : een restaurant, een bodega, een feestzaal met Decap-orgel, een tentoonstellingsruimte, kinderanimatie, wandelingen, fietstochten, duivenvluchten, vlooienmarkten,  visprijskampen, ... De Maatjes-City-Express van Achiel Oerlemans brengt de mensen van uit de dorpskern naar het feestterrein en voert hen van de ene locatie naar de andere. (klik hier voor enkele sfeerbeelden van tijdens die oorspronkelijke Maatjesfeesten)

Nadat in 1998 door een storm de feesttent bijna wordt verwoest, wordt er uitgeweken naar de dorpskern. Alles wordt vanaf nu gecentraliseerd op één terrein, nabij de plaatselijke parochiezaal. De eerste jaren wordt er geen tent meer gezet maar wordt gemusiceerd op een kiosk. Gelukkig is het telkens mooi weer.

Vanaf 2001 wordt toch terug een kadertent opgetrokken. Hierin zullen voortaan o.a. de concerten van bevriende muziekverenigingen doorgaan en op zaterdagnamiddag krijgen kinderen initiatielessen muziek onder de noemer "Spelen met Muziek".

In 2010 kiest de vereniging opnieuw voor de "open" Maatjesfeesten. Geen tent meer, maar terug een kiosk op het feestterrein en de vlooienmarkt in de straat.

Sinds 2014 spreken we niet langer meer van de Maatjesfeesten. Onze verenigingsfeesten maken een doorstart onder de naam Septemberfeesten Nieuwmoer. (klik hier voor een impressie van de Septemberfeesten 2014, toen er o.a. een HokusPokusTocht en oldtimer-tractorshow op het programma stonden)

 

 

Activiteiten > Septemberfeesten > Historiek


Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: