Menu


't Is gebeurd

Lenteconcerten

31 maart en 1 april speelde De Heidebloem een leneconcert. Nauwelijks vijf maanden na "De Draad tussen Heden en Verleden" konden ze al een volledig ander programma presenteren. Wie zich bij de foto's afvraagt welke gewapende vreemde vogel er rondsluipt achter het orkest: ook "James Bond, agent 007" stond op het programma :) 

 

Blijde Intrede van Sinterklaas

Bij zijn aankomst in Nieuwmoer, zondag 27 november, bleek Sinterklaas niet meer te kunnen spreken maar alleen nog te kunnen zingen. Kapitein Iglo, een piratenkapitein en Lola de Zeemeermin kwamen er aan te pas om Sinterklaas zijn spreekstem terug te kunnen bezorgen. Met veel gepuzzel en raadseltjes die de kinderen samen met de Pieten oplosten, kwam het gelukkig allemaal weer goed. Op de koop toe had Sinterklaas ook nog snoepgoed bij voor alle kinderen. Kwam dat weer even goed uit!

 

De Draad tussen Heden en Verleden

Er zijn zo van die momenten die levenslang blijven hangen en dit is er zo een geworden, zonder discussie. De samenwerking met Raf Walschaerts en Gwen Cresens werd er een om duimen en vingers af te likken. De afwezigen hebben vaak ongelijk, maar dit keer werd dat wel erg dik in de verf gezet. Een zwaar onderwerp (oorlog tijdens de voorbije 100 jaar naar aanleiding van de herdenking van de Grooten Oorlog van '14-'18) maar de aparte insteek van het evenement én het feit dat alles klopte vanaf de eerste tot de laatste seconde, maakte het een erg uitzonderlijke gebeurtenis.

Septemberfeesten 2016

Af en toe moet je iets organiseren om wat geld in het laadje te brengen en gelukkig worden wij ook tijdens dat soort evenementen voluit gesteund door een brede schare supporters en sympathisanten. Traditioneel werd het feestweekend afgetrapt met een quiz die zowel de amateurs als fanatiekelingen kan bekoren. Straffe stoot dit jaar: de gelegenheidsploeg van harmonie "Bos en Hei" kon zich tussen de doorgewinterde quizploegen wurmen en maakte ze het zelfs erg lastig. Uiteindelijk moesten ze toch nog nipt de duimen leggen tegen de "Noormannen" die het voor de zevende (7de!) haalden op onze Heidebloemquiz.

Op zaterdagavond ging alle aandacht naar de avondwandeling "De Elfenklucht". In navolging van de "DolleTrollenTocht" van vorig jaar en de "HocusPocusTocht" van 2014 werd het opnieuw in de sprookjessfeer gezocht. Met succes!

Zondagnamiddag stond voor het eerst een"Geocaching-wedstrijd" op het programma. Midden in de "Pockemonhype" bleek de oorspronkelijke versie van dat spel toch nog altijd een schot in de roos. De Septemberfeesten zijn nog lang niet dood, dat is zeker gebleken. Een grotere zaal zou meegenomen zijn want soms was het als haringen in een tonnetje mosselen eten. Moesten haringen in een tonnetje mosselen prefereren natuurlijk.

Lentekriebels

Het opleidingsorkest speelde voor het eerst een eigen concert met alles er op en er aan. Een nieuwe insteek, met een drankje en een hapje, jeugdigde belichting en projectie. Publiek en muzikanten waren het achteraf over eens: dit project vraagt om een vervolg in 2017!

Lenteconcerten 2016

Het was genieten voor het publiek én voor de muzikanten tijdens de lenteconcerten. Hoe leuk kan het zijn als alles loopt zoals het hoort te lopen en het publiek, dat dit jaar overigens massaal aanwezig was, helemaal mee gaat in het muzikale evenement. Dirigent Chantal Van Hout zat in vorm en tilde haar muzikanten naar de top van hun kunnen. Fleur kondigde de muziekwerken aan als schudde ze de teksten ter plekke uit de mouw en bespeelde op haar ongedwongen manier het publiek. Het geeuwende leeuwtje en Speedy Gonzales maakten het geheel compleet met een vrolijke toets.

Restaurantdag 2016

Een muziekvereniging moet muziek spelen, maar dat kan alleen als er ook wat centen binnenkomen natuurlijk. Dank zij jullie steun is dat op 28 februari weer uitstekend gelukt. Onze restaurantdag was een succes omdat jullie massaal kwamen opdagen én omdat onze leden, jong tot oud, de handen uit de mouwen stak om iedereen een feestelijke maaltijd voor te schotelen.

 Carnaval

Als we de kinderen van basisschool Maatjes een handje kunnen helpen, zullen we het niet laten. Op 19 februari hiepen we een nootje mee om hun carnavalstoet een feestelijk tintje te geven. Wij vonden het leuk om als muzikale sneeuwmannen in hun stoet mee te lopen, zij vonden het leuk, dus: iedereen gelukkig. Wat moet je met carnaval nog meer hebben?

 

 Hulde hulde hulde!

Verdienstelijke leden moet je in de watten leggen en op tijd honoreren. Dat deed de Heidebloem tijdens de nieuwjaarsdrink op 3 januari. Twee leden (Laetitia Van Oers en Ad van Kalmthout) werden gevierd voor 15 jaar inzet; Chantal Van Hout en Erwin van der Kloot voor 25 jaar actief lidmaatschap en Christel Buyens voor 40 dienstjaren. De klapper was Jos Tilborghs die inmiddels 70 (ze-ven-tig!) jaar op de teller heeft. Ook burgemeester Lucas Jacobs en schepene Jan Oerlemans kwamen langs om vanwege het gemeentebestuur een gedenkplaat te overhandigen voor deze uitzonderlijke prestatie.

 

 

 

 

 Muziekvereniging De Heidebloem

Secretariaat:
Steenovenstraat 59
2910 ESSEN-WILDERT
Tel: 03/667 49 96

Zoeken

U kan ook rechtstreeks zoeken naar een bepaald onderwerp. Vul hieronder uw zoekopdracht in: